maandag 20 juni 2022

België

Wat deugt er in België?

De lokale Thai in Nivelle was goed te pruimen

Picon vin blanc blijft lekker

Oude spoorlijnen die tot fietspad zijn gepromoveerd


.
.
.
.


.
.
.
.


Maar eigenlijk gaat dit over:
Wat deugt er allemaal niet in België? Da's namelijk best veel. En niet echt dingen om trots op te zijn als Belg.

Een mega grote, echt super super grote supermarkt. Zo absurd groot dat even een paar dingetjes halen een lange wandeling wordt. Het kan ook te groot. Dat is nog tot daar aan toe, maar wat echt niet deugt is dat er van de 48 kassa's (of zoiets) maar een handjevol open is. Tien, vijftien karretjes staan er voor je in de rij. Ik zie mensen hun paar boodschappen ergens lukraak in het schap terug leggen en de winkel weer uit lopen. De rijen zijn te afschrikwekkend en de boodschappen blijkbaar toch niet zo heel belangrijk.

Het openbaar vervoer staakt vandaag in Brussel.

Wegen. Ik kan geen België blog schrijven en niet mopperen over het wegennet. Het meest belabberde wegennet van heel Europa. Asfaltwegen die in de loop der jaren beklodderd zijn met reparaties. Om de drie meter een rot bult of kuil. Op het verkeer letten is geen optie. Je moet je ogen op de weg houden om niet van de fiets te stuiteren. Fietspaden langs de kant van de weg die een halve meter breed zijn. Geen verhoging, gras of andere vorm van afscheiding. Gewoon een uiterst smal strookje op een weg waar het verkeer 80 mag, harder rijdt en niet uitwijkt. En om dan nog maar te zwijgen over de talloze kapot gereden wegen die al jaren op herasfalteren liggen te wachten.

Bij het binnen rijden van België over een klein weggetje heb ik het bord met 'België' gemist. Vaak staat er op zo'n bord hard je op de snelwegen en op wegen binnen en buiten de bebouwde kom mag. Niet gezien. Ik zag het aan de andere bebouwde kom bordjes. Geel met een rode rand in plaats de witte in Frankrijk. Maar ik zag wel midden in België het 'Vlaanderen' bord. Zo'n typisch bord dat je bij de grens ziet en waar op werd aangegeven hoe hard je op de snelwegen mag en op wegen binnen en buiten de bebouwde kom. Net alsof Vlaanderen een land is binnen België.

Worldline is een Frans bedrijf, ik werk ervoor, maar meer feitelijk is Worldline een Europees bedrijf. De grootste in Europa wat betreft digitaal betalingsverkeer. Ook in België is het groot. Wat echter opvalt, is dat digitaal betalen van onmogelijk is. Het apparaat is stuk of ze doen er gewoon niet aan. In Nederland komt dat niet voor. In Frankrijk en in Spanje ook niet. Alles ging digitaal. Op een kleine kruidenier na die geen CB betalingen accepteerde onder de vijf euro. Hier is het eerder schering en inslag om nog met muntjes en briefjes te betalen. 

1 opmerking:

  1. Lekker over die klinkers raggen! En in kuilen duiken!

    In duitsland hebben ze een beter wegendek, go east...

    BeantwoordenVerwijderen